ROMATSA_control-trafic

Controlorii traficului aerian au intrat astăzi, 15 iulie, în grevă de avertisment, deoarece sunt nemulțumiți de neîncheierea contractului colectiv de muncă. Greva a fost anunțată din data de 9 iulie și se încheie la ora 13:00.

„Greva la noi presupune că mergem la lucru, suntem obligaţi să asigurăm o treime din traficul aerian. Pe de altă parte, asigurăm toate zborurile umane, de căutare şi salvare, zborurile cu preşedinţi, monarhi, poliţia aeriană. Am anunţat atât Ministerul Transporturilor, Consiliul de Administraţie, prim- ministrul, preşedintele, Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi inclusiv forurile internaţionale. Am trimis acum două-trei zile o scrisoare şi am cerut şi sprijinul prim-ministrului interimar, Gabriel Oprea. Din păcate, până acum nu am primit nicio veste, nicio chemare la dialog”, a declarat Gabriel Tudorache, liderul Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian.

Controlorii își doresc pensionarea la 55 de ani și posibilitatea continuării activității în cadrul  ROMATSA, după vârsta de 55 de ani, dar pe un alt post care să reflecte nivelul lor de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.