senat

Comisiile de specialitate ale Senatului se reunesc luni dimineaţă pentru a lua în discuţie reexaminarea Codului fiscal solicitată de preşedinte, raportul urmând să fie întocmit de Comisia de buget, care aşteaptă însă şi un punct de vedere al juriştilor referitor la procedură.

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru a dezbate cererea de reexaminare a proiectului noului Cod fiscal, şedinţa de plen fiind programată să înceapă luni la ora 15.00.

În cursul dimineţii de luni, comisiile de specialitate urmează să se reunească pentru elaborarea avizelor şi a raportului de fond.

Astfel, de la ora 9.00 se va întruni Comisia pentru transporturi şi de la 9.45 Comisia economică, ambele pentru aviz. Tot de la ora 9.00 se întruneşte şi Comisa juridică, sesizată pentru a emite un aviz referitor la procedură.

Comisia de buget, care se va întruni luni de la ora 10.00 pentru raportul de fond, aşteaptă părerile juriştilor referitor la procedură.

Preşedintele Comisiei de buget, Viorel Arcaș, a menţionat că există o înţelegere între partide referitor la modificări, dar aceste modifiări pot fi făcute doar prin amendamente.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc de la PNL, a spus vineri că, în opinia sa, pot fi introduse amendamente, în limitele cererii de revizuire.

”Preşedintele a vrut să confere Parlamentului o mai mare libertate, trebuie să apreciem abordarea preşedintelui. A semnalat problemele asupra cărora Parlamentul trebuie să se aplece şi să găsească rezolvare”, a menţionat acesta.

Joi, în urma discuţiilor tehnice asupra noului Cod fiscal, reprezentanţii partidelor au propus să se prevadă o scădere a TVA în trepte, respectiv 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la începutul lui 2017. În urma consultărilor s-a decis şi ca eliminarea supraaccizei la carburanţi să fie amânată până la 1 ianuarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.