Sârbu

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

UPDATE

Senatorii și deputații au aprobat cu 290 de voturi „pentru” și 108 „împotrivă” Hotărârea Parlamentului prin care este numit Ilie Sârbu consilier al Curții de Conturi — vicepreședinte al Autorității de Audit, ca urmare a vacantării funcției deținute de Ioan Anton.

Ilie Sârbu este numit în funcția de consilier de conturi pentru durata rămasă a mandatului de nouă ani început la data de 15 octombrie 2011, potrivit Hotărârii Parlamentului nr. 17/2011.

Comisiile de buget-finanţe au avizat pozitiv, marţi, propunerea ca senatorul PSD Ilie Sârbu să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi.

Membrii comisiilor au luat această decizie cu 16 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Au votat favorabil reprezentanţii PSD şi UDMR, iar contra au fost cei de la PNL.

Plenul Parlamentului urmează acum să se pronunţe asupra raportului Comisiei de buget privind numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi.

Ilie Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Ilie Sârbu are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.

Senatorul Ilie Sârbu a precizat acum ceva timp că dorește să lucreze la Curtea de Conturi pe domenii ce vizează agricultura şi fondurile europene, având în vedere că ştie situaţia de pe vremea când era ministru şi a închis capitolele de negociere cu Uniunea Europeană pe aceste teme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.