KinderSchokolade

O asociație de testare a produselor alimentare din Germania acuză Kinder că folosește substanțe cu potențial cancerigen,  relatează The Independent.

Prezenţa unei substanţe cauzatoare de cancer în batoanele de ciocolată Kinder şi în alte două mărci renumite de dulciuri, a fost descoperită în urma testelor realizate în Germania, informează și Russia Today.

Conform Foodwatch, ciocolățelele Kinder s-au clasat pe primul loc în topul produselor cu cele mai multe substanțe potențial periculoase. Acestea conțin 1,2 mg/kg de uleiuri minerale saturate (MOAH) – substanțe create atunci când uleiul este rafinat.

Organizația a testat 20 de tipuri de produse aparținând printre altele mărcilor Kinder și Ferrero. Uleiurile minerale saturate (MOAH) au fost depistate în mini-batoanele Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen și în bomboanele Nougat Minis.

Comisia Europeană pentru Siguranța Alimentelor descrie uleiurile minerale MOAH ca fiind „posibil cancerigene și cu potențial de mutații genetice”.

Uleiurile minerale saturate (MOAH) se pot acumula în organismul uman şi pot să afecteze diverse organe, pe termen lung, copiii fiind în principal expuşi acestui risc de îmbolnăvire, ei fiind, de altfel, principalii consumatori ai dulciurilor.

Această organizație a solicitat, printr-o scrisoare către producători, retragerea de pe piață a acestor dulciuri destinate în special copiilor.

Kinder nu neagă ca în ciocolată s-ar găsi mai mulți cancerigeni, dar susține că aceștia sunt prezenți peste tot în mediul înconjurător”, potrivit The Independent.

„Urme de ulei mineral există aproape peste tot în mediul înconjurător și poate ajunge în alimente în multe moduri”, se apără Ferrero, compania care produce ciocolata Kinder.

 Sursa: The Independent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.