florist woman hands with sprayer, spraying on flowers, take care of garden

După cum bine știți, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în bucătărie, la curățenia casei și chiar în cosmetică. Pe lângă aceste întrebuințări, vă anunțăm că puteți să folosiți bicarbonat de sodiu și pentru flori sau pentru plante, în general.

Bicarbonatul, fiind 100% ecologic, înlocuiește într-un mod eficient substanțele chimice folosite în mod obișnuit la grădinărit.

Bicarbonatul încetinește creșterea buruienilor. Pe lângă asta, reduce aciditatea solului, ceea ce favorizează înflorirea. Florile begoniilor, mușcatelor și hortensiilor vor fi mult mai frumoase, mai sănătoase și mai numeroase dacă le tratezi cu bicarbonat. Trebuie doar să presari bicarbonat pe pământ.

Previne apariția și înmulțirea paraziților. Pentru aceasta, din trei în trei săptămâni, pulverizează pe frunzele plantelor o soluție obținută din amestecul a 9 linguri de ulei de măsline, 3 lingurițe de bicarbonat și 1 litru apă. Evită să aplici tratamentul atunci când soarele este puternic, pentru că frunzele se vor arde. Momentul ideal este seara.

Previne apariția mucegaiului de grădină. În acest scop, pulverizează pe flori, legume sau fructe o soluție preparată din două lingurițe săpun vegetal, 2 lingurițe bicarbonat de sodiu și 2 litri de apă.

Precauții

Atunci când folosești bicarbonat de sodiu pentru flori, evită să pulverizezi pe tulpini și pe boboci. Totodată, respectă dozajul pe care ți l-am recomandat noi, întrucât o cantitate prea mare de bicarbonat poate arde frunzele plantelor.

Reține că nu trebuie să depășești o linguriță de bicarbonat la un litru de apă. Pentru ca aderența la frunze să fie optimă, poți adăuga la soluția pulverizatoare trei lingurițe de ulei de măsline.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu în grădină

Îți recomandăm să folosești bicarbonatul de sodiu și la curățarea uneltelor de grădinărit.

De asemenea, poți curăța cu ajutorul lui terasa acoperită de mușchi. Umple o găleată mare cu apă caldă și adaugă 2 linguri de bicarbonat pentru fiecare litru de apă. Varsă această soluție pe terasă și las-o să acționeze timp de 30 de minute. După scurgerea timpului, mătură terasa cu o mătură prevăzută cu perie. Urmează ultima etapă, clătirea terasei. Astfel, ai scăpat de mușchi.

Sursa articolului fiisanatos.info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.