gggggggggggg1

Camera Deputaților a respins solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, votul fiind 231 „pentru” respingerea urmăririi penale şi 120 „împotrivă”.

Înainte de a începe votul din plenul Parlamentului, premierul Victor Ponta le-a transmis colegilor că doar votul popular legitimează Guvernul și le-a cerut să nu voteze politic.

„Vă rog să vă pronunţaţi şi să arătaţi că Parlamentul şi Executivul în egală măsură sunt puteri constituţionale care pot şi trebuie să-şi exercite atribuţiile aşa cum sunt prevăzute de Constituţie şi cum au fost învestite prin votul popular. Un vot popular care nu a legitimat o altă putere decât Parlamentul, Guvernul şi preşedintele, nu o altă putere. Votul popular este pentru aceste puteri şi pentru puterea locală, pentru autorităţile locale”, a spus Victor Ponta.

El a mai precizat că „nu am votat când am considerat că se încalcă puterea Parlamentului sau a Guvernului în mod abuziv de o altă putere a ţării. Vă rog frumos să nu votaţi politic astăzi, ci să votaţi ca cetăţeni şi ca deputaţi iar vineri, la moţiunea de cenzură, să votaţi politic”, a mai declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.