jjiu

Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic, din 7 august, un set de trei monede, din aur, din argint și din tombac cuprat, dar și o monedă din argint, toate dedicate împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Castelului Peleș din Sinaia.

Monedele din set au o valoare nominală de 100 de lei, 10 lei și 1 leu, forma rotundă, diametrul de 21 milimetri cea de aur, 37 milimetri cea de argint și cea de tombac cuprat.

Greutatea este de 6,452 grame la cea de aur, 31,103 grame la cea de argint și 23,5 grame la cea de tombac cuprat.

bnr-a-lansat-mai-multe-monede-in-circuitul-numismatic-la-implinirea-a-140-de-ani-de-la-inceperea-constructiei_1

”Monedele din aur, din argint și din tombac cuprat vor fi ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile de monede și monedele din argint vor fi însoțite de broșuri de prezentare a acestei emisiuni numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central. Tirajul pentru aceasta emisiune este de 150 seturi monede (din aur, argint si tombac cuprat) si 250 de monede din argint”, a declarat BNR.

ool

Prețurile de vânzare sunt 1.950,00 lei, fără TVA, pentru setul de trei monede, inclusiv broșura de prezentare, și 330,00 lei, fără TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.