autostrada-pitesti-sibiu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că marți a fost semnat contractul care are ca obiect: „Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti”. Valoarea totală a acestuia este de 29.075.308,91 lei, fără TVA.

Aşa după cum am promis, astăzi s-a semnat contractul de Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti. Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puţin dificile, Loturile 1 şi 5, astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede. În aceste condiţii, lucrările efective la Autostrada Sibiu – Piteşti ar putea începe în anul 2016. Acest proiect a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero, astfel închizându-se Coridorul IV Pan European, Nădlac – Constanţa”, a declarat directorul general – Narcis Ştefan Neaga.

În acest moment distanţa între localităţile Sibiu – Pitești se realizează în special pe drumul naţional DN 7, drumul european E 81 şi este de aproximativ 160 km, timpul minim de parcurs fiind de 2 ore şi 30 minute.

Contractul va avea o durată de implementare de 17 luni şi este împărţită astfel: 5 luni Elaborare Studiu de fezabilitate pentru Secţiunea 1 Sibiu-Boiţa şi Secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti; 12 luni pentru Secţiunea 2 Boiţa-Racoviţa, Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni, Secţiunea 4 VăleniCurtea de Argeş şi Secţiunea 6 DN 73C Tigveni-Râmnicu Vâlcea; 5 luni pentru Asistenţa Beneficiarului pentru lansarea şi finalizarea licitaţiilor de lucrări pentru construcţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Contractul a fost atribuit prin procedură de licitaţie publică deschisă conform (OUG 34/2006) Asocierii SPEA INGEGNERIA EUROPEA SA MILANO ITALIA SUCURSALA BUCUREȘTI – TECNIC CONSULTING ENGINEERING ROMANIA SRL, (Lider de Asociere – SPEA INGEGNERIA EUROPEA SA MILANO ITALIA SUCURSALA BUCURESTI).

Finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (FC 85%) și Bugetul de Stat (GOR 15%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.