granita-slovenia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că Ministerul de Interne sloven a informat că s-a luat decizia de a se prelungi cu încă 20 zile măsurile de reintroducere a controalelor temporare la frontiera terestră cu Ungaria.

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Codului Frontierelor Schengen, pentru o perioadă inițială de 10 zile, dar cu posibilitatea de prelungire. Ministrul sloven de Interne subliniază că decizia de prelungire cu încă 20 de zile se bazează pe faptul că situația migrației ilegale nu a înregistrat o ameliorare, dar implementarea măsurilor adoptate de statele membre şi de Comisia Europeană va favoriza reducerea presiunii valului de migrație în Europa.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.