deadlystampedes2

Cel puțin 717 persoane de mai multe naționalități au murit și cel puțin 805 au fost rănite, joi, într-o busculadă la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, unde circa două milioane de oameni participă în aceste zile la pelerinajul anual (Hajj), relatează Reuters, AFP și DPA.

„Numărul morților este acum de 717 și cel al răniților de 805”, a anunțat protecția civilă într-o postare pe Twitter, într-o ultimă actualizare a bilanțului victimelor, care nu a încetat să crească de dimineață.

Busculada, produsă în timpul ritualului aruncării cu pietre, a avut loc la Mina, localitate situată la câțiva kilometri de Mecca.

Conform sursei citate, șase echipe ale Protecției civile sunt desfășurate pe teren pentru a acorda îngrijiri medicale și a dirija fluxului de pelerini spre rute alternative. Trupurile victimelor și răniții sunt transportați la spitalele din apropiere.

Între timp, Iranul a acuzat erori de securitate pentru busculada în care ar fi murit și 15 cetățeni iranieni.

„Din motive pe care nu le cunoaștem”, un drum a fost închis în apropierea locului în care pelerinii treceau prin ritualul lapidării simbolice a lui Satan, a afirmat șeful organizației iraniene care se ocupă de organizarea pelerinajului. „Acest lucru a cauzat tragicul accident”, a adăugat Said Ohadi la televiziunea de stat iraniană.

Incidentul de joi are loc la trei săptămâni după ce o macara s-a prăbușit la Marea Moschee din Mecca, 109 persoane pierzându-și viața.

În ianuarie 2006, o busculadă produsă în timpul Hajj-ului s-a soldat cu moartea a 364 de pelerini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.