alina-gorghiu_PNL

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a transmis un comunicat de presă în care susține că acuzațiile de plagiat sunt nefondate și că în calitate de coordonator nu a fost responsabilă pentru conținutul propriu-zis al lucrării: „Medierea, oxigen pentru o societate modernă”.

Liderul PNL a precizat că „un coordonator al unei lucrări se îngrijește doar de coerența lucrării, de structura acesteia, ceea ce am făcut și eu, în cazul volumului „Medierea, oxigen pentru o societate modernă”. Cu toate acestea, am verificat această lucrare cu programe electronice antiplagiat. Am făcut acest lucru pentru a preveni situații în care, din cauza unei posibile neglijențe sau omisiuni, nu este citată vreo sursă. Fiecare test s-a încadrat în limitele de sus ale unei lucrări autentice, asa cum este definită de către reglementările interne și internaționale. Câteva pasaje, reprezentând sub 2 la sută din totalul cărții, nu au fost depistate de softurile antiplagiat, adică nu indică sursa de proveniență, deoarece au apărut într-o publicație fără acces public direct. Alte câteva pasaje sunt texte care aparțin chiar unuia dintre autori, care nu s-a autocitat. Toate aceste erori sunt asumate deschis de către autor și sunt convinsă că nu reprezintă o intenție de plagiat, dată fiind proporția omisiunii față de lucrarea în sine, ci o scăpare a acestuia”.

„Îmi pare rău că autorii nu au fost suficient de atenți și munca lor de un an, dar și lucrarea, în sine, vor fi puse acum sub semnul întrebării din cauza unei omisiuni, care reprezintă sub 2 la sută din totalul lucrării. Autorii s-au angajat să remedieze această eroare într-o ediție revizuită. Sunt mulțumită că am contribuit, prin coordonare, la apariția unei cărți de referință într-un domeniu nou în România și îi felicit pe autori pentru munca depusă, cu bună credință”, a mai spus copreședintele PNL.

De asemenea, Alina Gorghiu a subliniat că: „o parte dintre aceste precizări le-am făcut și săptămânalului care mi-a solicitat un punct de vedere. O eventuală deformare voită a realității nu o pot pune decât pe seama strategiei președintelui PSD de a crea reprezentanților opoziției probleme false, în oglindă cu cele reale, pe care domnia sa, PSD și Guvernul căruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut. Chiar dacă nu am scris vreun rând al acestei lucrări, cu siguranță se va încerca asocierea numelui meu cu un nou scandal, cum, de altfel, vor urma, așa cum am anunțat, și alte acțiuni, plângeri la diferite instituții, toate cu același scop: de a-mi discredita imaginea. Atât pot să facă ienicerii premierului, aflat în auto-exil, după ce a cerut azil medical la Istanbul, pentru a-și trata problemele medicale și criza de credibilitate prin care trec domnia sa și partidul pe care îl conduce”, a transmis Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.