Alina-Gorghiu-pupitru-PNL-Foto-PNL-Timis

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a anunțat că susține programul „Școală după Școală”, pentru că acesta poate duce la creșterea performanței educației românești.

„Un parteneriat solid între școală, părinți, autorități locale și autorități centrale va crește performanța educației românești. Acesta este și motivul pentru care deputați ai PNL au propus ca programul „Școală după școală” să fie extins la nivel național și sprijinit din finanțarea de bază a Educației.

Comisia de învățământ a Camerei Deputaților a aprobat unanim această propunere și sperăm să fie primul pas către adoptarea proiectului. Statul ar urma să finanțeze programul „Școală după școală” pentru elevii din învățământul primar, prin acordarea unui tichet valoric gestionat de şcoli, în valoare de aproximativ 200 de lei.
Extinderea programului la nivel național ar reduce abandonul șc

olar și ar crește gradul de cuprindere al copiilor în învățământ. În anul școlar 2014-2015, 27% dintre copiii de vârstă școlară nu au fost înscriși la școală. Programul ar veni și în sprijinul părinților care muncesc și al cadrelor didactice, care și-ar putea suplimenta veniturile prin participarea la orele de ”Școală după școală”.

Ca toate acestea să devină realitate e nevoie, însă, de înțelepciunea tuturor partidelor! PSD ar trebui să fie primul susținător, de vreme ce și-a asumat în programul de guvernare generalizarea proiectului ”Școală după școală”, a transmis liderul PNL pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.