118501_1

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din funcția de președinte al Comisiei de Cod electoral ca formă de protest față de tergiversarea de către PSD a adoptării legii votului prin corespondență, a declarat marți copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

„Mihai Voicu a fost numit printr-o hotărâre a Parlamentului președinte al Comisiei de Cod electoral. Astăzi, PNL și vicepreședintele Mihai Voicu au decis ca această funcție să fie părăsită de Mihai Voicu. Demisia din funcția de președinte vreau să fie înțeleasă foarte clar de opinia publică drept o formă clară de protest față de tergiversarea legii votului prin corespondență”, a precizat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Alina Gorghiu a subliniat că, în cazul în care PNL ar continua să conducă această comisie, ar fi „zidul în spatele căruia PSD va putea să dirijeze marea farsă” cu privire la votul prin corespondență.

„De astăzi, întreaga responsabilitate pentru neadoptarea legii votului prin corespondență revine PSD. Astfel, PSD va trebui să dea un răspuns tranșant dacă acționează în dauna comunității din Diaspora sau dacă va vrea să marșeze la propunerea PNL de adoptare a acestei legi”, a menționat copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Conform acesteia, cei cinci liberali din Comisia de Cod electoral vor vota pentru adoptarea acestei legi.

Alina Gorghiu a apreciat că „este timpul să se pună punct acestei șarade de prost gust, a acestei mime de adoptare a votului prin corespondență” realizată de PSD.

La rândul său, Mihai Voicu a susținut că PNL nu mai are nimic de demonstrat în privința votului prin corespondență, arătând că proiectul liberalilor pe această temă există de șase luni și a fost realizat în consultare cu ambasadele și cu românii din străinătate.

„Acest film prost trebuie să înceteze. PSD trebuie să demonstreze că dorește să voteze acest proiect”, a precizat deputatul PNL, Mihai Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.