gorghiu

Copreședintele Partidului Național Liberal Alina Gorghiu susține că aducerea celor vinovați pentru Mineriadă în fața Justiției reprezintă o reparație obligatorie într-un stat de drept.

„Mineriada din 1990 a umbrit începuturile democrației românești. Cunoașterea adevărului și aducerea în fața Justiției a celor vinovați pentru evenimentele tragice de atunci sunt reparații obligatorii într-un stat de drept și necesare — față de oamenii care au suferit atunci, dar și față de întreg poporul român. Oricât de târzie, recunoașterea crimelor îndreptate împotriva cetățeanului, a partidelor politice și a presei democratice trebuie să aibă loc într-o Românie democratică și europeană”, a scris, miercuri, Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Alina Gorghiu susține că PNL nu s-a îndreptat niciodată împotriva unei persoane, ci a luptat împotriva tuturor ideilor, doctrinelor și a ideologiilor care au cenzurat sau anulat o valoare fundamentală — libertatea.

„Evenimentele din 13-15 iunie au fost exemplul clasic al reacției împotriva conceptului de libertate și a libertăților cetățenești. Folosirea forței împotriva individului, a cetățeanului nu a fost și nu va fi niciodată acceptată de Partidul Național Liberal”, conchide liderul PNL.

1 COMENTARIU

  1. Mult mai vinovati decat cartitzele murdare cu maciuci sunt cei care i-au chemat, adus in Bucuresti, i-a laudat si le-a multumit la sfarsit, in primul rand Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.