The head of radical leftist Syriza party Alexis Tsipras speaks to supporters after winning the elections in Athens January 25, 2015. Tsipras promised on Sunday that five years of austerity, "humiliation and suffering" imposed by international creditors were over after his Syriza party swept to victory in a snap election on Sunday. REUTERS/Marko Djurica (GREECE - Tags: POLITICS ELECTIONS) - RTR4MUZZ

Fostul premier grec Alexis Tsipras a revendicat victoria în alegerile legislative de duminică. Acesta a precizat că va face o coaliţie cu foştii săi parteneri de guvernare Grecii Independenţi, pentru „a continua lupta de dragul oamenilor”, informează DPA.

În timp ce rata de participare la vot a fost cea mai redusă din ultimii cel puţin 65 de ani, rezultatul asigură Syriza, partidul lui Tsipras, cu un nou mandat de a guverna ţara, pentru a implementa măsurile impuse de creditorii internaţionali.

„Am luptat împotriva unor puteri şi mai mari şi Syriza a dovedit că este prea dură pentru a muri, pentru că are legături profunde cu oamenii”, a declarat fostul premier grec Alexis Tsipras în cadrul discursului de victorie, alături de liderul partidului Grecii Independenţi, Panos Kammenos.

Grecii Independenţi (Anel) au fost partenerul de coaliţie al Syriza după ce partidul lui Tsipras a ajuns la putere pe un val de sprijin pentru platforma sa antiausteritate în ianuarie.

Conform rezultatelor prezentate de Ministerul de Interne după numărarea a 89% din voturi, Syriza a obţinut 35,55% din sufragii, urmând să aibă 145 de parlamentari, inclusiv bonusul de 50 de mandate acordat formaţiunii câştigătoare, din totalul de 300 din Parlamentul grec.

Grecii Independenţi au obţinut 3,67% din voturi, urmând să aibă 10 parlamentari, conform rezultatelor parţiale, citate de The Guardian.

Mii de susţinători ai Syriza şi ai Grecilor Independenţi s-au reunit duminică seara la Atena pentru a sărbători victoria, agitând steagurile partidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.