ahmed

Un elev de 14 ani, pasionat de robotică și tehnologie, a fost reținut în Texas după ce a dus la școală un ceas confecționat de el manual, informează Washington Post. Acesta a vrut să-și impresioneze profesorii, dar în schimb a fost arestat, comentează publicația americană.

Ahmed Mohamed, un adolescent din Texas, a ajuns în cătuşe la poliţie după ce a vrut să se laude în faţa profesorilor cu un ceas pe care l-a construit acasă. Mai mulţi dascăli au crezut că dispozitivul este de fapt o bombă.

Ahmed Mohamed a meşterit ceasul acasă şi l-a pus într-o valiză pentru a-l arăta la şcoală. Profesorul de ştiinţe l-a lăudat, dar i-a spus să nu-l arate nimănui. La ore, însă, ceasul a sunat şi profesoara l-a obligat să-l scoată din pupitru şi să-l arate. La scurt timp, adolescentul a fost scos din clasă, iar pe hol îl aşteptau poliţiştii. Băiatul a fost încătuşat şi dus la un centru de detenţie pentru minori, unde a fost amprentat şi interogat de poliţişti, fără ca părinţii săi să poată asista.

Ceasul construit de el semăna, conform profesorilor şi oamenilor legii, cu o bombă.

„Poliţiştii m-au întrebat de ce am vrut să confecţionez o bombă.”, a declarat Ahmed care purta tricou cu NASA în momentul în care a fost reţinut.

„Nu cred că este corect, am adus ceva la şcoală care nu reprezenta o ameninţare pentru nimeni. Nu am făcut nimic rău.”, a spus elevul, citat de presa americană.

Ancheta a arătat că dispozitivul a fost în mod clar un experiment făcut acasă şi nu este nicio dovadă care să demonstreze că elevul a vrut să creeze panică. Nicio acuzaţie nu a fost depusă, iar cazul este considerat închis.

Experienţa lui Ahmed a pornit o furtună pe reţelele de socializare.

Mark Zuckerberg l-a lăudat pe Ahmed şi l-a invitat la sediul Facebook.

„Probabil că ați auzit povestea lui Ahmed, elevul de 14 ani din Texas care a construit un ceas și a fost arestat, după ce l-a dus la școală. Ambiția și îndemânarea de a construi ceva ar trebui aplaudată, nu arestată. Viitorul aparține unor oameni ca Ahmed. Ahmed, dacă vrei să vii vreodată la sediul Facebook, mi-ar plăcea să te întâlnesc. Continuă să construiești.”, a scris Zuckerberg pe rețeaua de socializare.

Nu e singura invitaţie primită de puştiul de 14 ani. Barack Obama i-a făcut o ofertă de nerefuzat prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

„Interesant ceas, Ahmed. Vrei să îl aduci la Casa Albă? Cred că ar trebui să inspirăm mai mulți tineri ca tine să iubească știința.”, a scris Barack Obama pe Twitter.

Pe rețelele de socializare multe voci consideră întreaga întâmplare ca fiind o dovadă de xenofobie din partea celor implicați, foarte mulți americani sărind în apărarea elevului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.