Oprea_drapel

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat pe 6 august la ceremonia militară organizată la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la luptele de pe Frontul de Est al Primului Război Mondial.

Cu acest prilej, Gabriel Oprea a evocat importanţa  istorică a momentului din 6 august 1917: „Prin curaj și spirit de sacrificiu, Armata Română obținea, în urmă cu 98 de ani, o victorie de o importanță strategică crucială pentru România și pentru alianța din care făcea parte. Aceeaşi Armată Română arată acum lumii că angajamentele sunt sfinte, că România îşi respectă partenerii strategici şi poate da putere alianței din care face parte. Astăzi România este un stat sigur, care se bucură de aprecierea tuturor partenerilor din Uniunea Europeană şi din NATO, un stat care asigură stabilitate în regiune, mai ales în acest context complicat de securitate”, informează MAI.

Totodată, Oprea  a adresat un mesaj de solidaritate generaţiei actuale, care are privilegiul de a aniversa peste 3 ani, 100 de ani de la Unirea din 1 decembrie 1918: „Generație după generație, Eroii României – figuri de marcă ale istoriei noastre sau oameni mai puţin cunoscuţi, dar la fel de curajoşi, şi-au sacrificat viaţa pentru consolidarea statului român şi au devenit exemple pentru noi toţi. Astăzi, este rândul nostru, a celor care iubim românii şi România, a celor care ne onorăm istoria şi ne cinstim eroii, să construim o ţară puternică, un stat suveran, național și independent, unitar și indivizibil. Este datoria noastră să-i învăţăm pe copiii noştri că patriotismul, credința şi loialitatea faţă de ţară, nu sunt doar simple cuvinte, ci principii de viață pe care s-a clădit această mândră națiune. Ca militar şi ca vicepremier pentru securitate naţională, sunt mândru să văd atâta lume prezentă astăzi, aici, la această mare sărbătoare a românilor. Acest lucru demonstrează încă o dată că spiritul acestei națiuni este viu şi că patriotismul este o valoare care ne uneşte şi în care românii cred cu tărie. Pornind de la aceste valori fundamentale, generaţia noastră trebuie să construiască adevăratele proiecte importante pentru ţară. Avem privilegiul să fim generaţia „România 100″, cei care vom aniversa în 2018 un secol de fiinţă a statului naţional, unitar, român. În calitate de coordonator al Comitetului de organizare al acestui Program naţional, consider că este un moment unic, care trebuie să ne găsească solidari în faţa provocărilor istoriei. Numai aşa vom putea încredinţa copiilor noştri o ţară modernă, liberă şi independentă”, a spus Gabriel Oprea.

Evenimentul comemorativ a început cu intonarea Imnului Național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, fiind urmată de un serviciu religios pentru eroii neamului și alocuțiunile înalților oficiali prezenți la eveniment. Gabriel Oprea a depus o coroană de flori din partea sistemului de securitate națională.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea unor detaşamente ale forţelor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

La ceremonia militară au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, reprezentanți ai instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, veterani de război şi alți reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.