healthy-breakfast-120516

Nu degeaba se tot subliniază ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei – dacă faci alegeri înţelepte, această masă îţi poate asigura toate vitaminele şi energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

Conform unui studiu, cei care nu sar peste masa de dimineaţă sunt mult mai atenţi la ceea ce au de făcut, au mai puţine şanse să devină obezi şi au un risc scăzut de a face boli de inimă sau diabet.

Dacă te străduiești să ții dietă, atunci e bine să nu încalci anumite reguli când îți compui meniul pentru micul dejun. Altfel, riști să rămâi tot flămând și să te alegi doar cu calorii în plus.

Uite câteva reguli de urmat:

1. Consumă fibre

Mai simplu, asta înseamnă că trebuie să te concentrezi pe alimente care te vor ține sătul pentru mai multe ore, alimente cu mai mulți nutrienți, care se digeră încet de către organism și care îți vor ține departe poftele până la masa de prânz.

2. Mănâncă imediat ce te trezești

Micul dejun acționează metabolismul doar dacă e consumat la momentul potrivit. Ca să profiți din plin de potențialul organismului de a arde calorii și grăsimi, trebuie să consumi micul dejun cât mai repede după ce te-ai trezit. Adică, în cel mult o oră după ce te-ai dat jos din pat.

3. Mai multe proteine, mai puțin zahăr

Un croissant cu ciocolată ar putea suna tentant la prima oră. Dar pe cât de bun este la gust, pe atât de rău e pentru organism. Conține mult zahăr și calorii și îți va da foarte puțină energie. În schimb, poți suplimenta masa cu surse de proteine, gen ouă, lactate sau cereale integrale.

4. Porții cu măsură

Mănâncă un mic dejun consistent, dar nu exagera. Doar pentru că este prima masă a zilei și pentru că poți arde caloriile în următoarele 12 ore, cât vei fi treaz, nu înseamnă că poți să pui în farfurie porții foarte mari. În principiu, ar trebui să urmăresti să ai o masă care să adune în total 350 de calorii, mai ales dacă ești la dietă.

5. Nu sări peste micul dejun

Este sfatul pe care toți nutriționiștii îl dau și au dreptate. Când te lupți cu kilogramele în plus, acest lucru pare cel mai la îndemână, dar să te abții tocmai de la micul dejun nu este cea mai fericită soluție. Prima masă consumată te va ajuta să arzi calorii pe tot parcursul zilei. În plus, te va ajuta să reduci cantitățile consumate la celelalte mese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.