10-idei-sanatoase-pentru-gustarile-de-seara-care-nu-ti-vor-afecta-silueta_size2

În unele seri, stomacul tău îți cere o gustare chiar și după ce ai luat cina. Nu da iama în frigider sau în dulapul cu dulciuri, pentru că îți dăm noi câteva idei sănătoase, care îți vor calma poftele.

Îți oferim în continuare o listă cu câteva idei de gustări delicioase, pe care le poți mânca târziu în noapte, fără să te preocupe însă gândul că ai putea acumula kilograme.

1. O mână de nuci

Nucile sunt pline de melatonină, iar când le consumi, hormonul somnului ajunge în organism, potrivit unui studiu publicat în revista „Nutrition”. Seara nu mânca, însă, mai mult de o mână de nuci, pentru că sunt bogate în calorii și riști să te trezești cu câteva kilograme în plus, dacă le consumi frecvent.

2. Smoothie de banane

Un pahar de smoothie din banane și lapte degresat este plin de vitamina D și calciu, nutrienți care scad riscul apariției insomniei. În plus, banana dă băuturii dulceață, fără să fii nevoită să adaugi zahăr, și conține magneziu și vitamina B6, care îți ajută corpul să se relaxeze.

3. Un bol de supă

Supele sunt foarte bune pentru sistemul digestiv, iar lichidele calde te calmează. Optează pentru cele ușor de digerat, ca supa de pui sau supa de legume.

4. Ceai de ghimbir și curmale uscate

Cercetătorii recomandă să consumi zilnic ceai înainte de culcare, pentru că îți vei obișnui creierul cu un ritual care îi va aminti că trebuie să se culce. Alege, însă, plante care nu conți cofeină. Ghimbirul este ideal în acest scop. Poți servi ceaiul cu câteva curmale care îți vor oferi o cantitate importantă de fibre.

5. Iaurt grecesc cu fructe

Cu un conținut scăzut de carbohidrați, dar bogat în proteine, iaurtul grecesc este perfect pentru gustarea de seară. Adaugă-i câteva fructe proaspete și astfel vei avea parte de o sursă extraordinară de vitamine și antioxidanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.