pancreas_

Pancreasul joacă mai multe roluri importante pentru a te menține sănătos. El produce o serie de enzime care sunt esențiale pentru digerarea proteinelor ​​si a grăsimilor din alimente. Totodată, produce și hormoni precum insulina, care menține zahărul din sânge la un nivel sănătos.

Alimente care vindecă pancreasul

An-Intelligent-Diet

Pentru a menține un pancreas sănătos, este foarte important ceea ce mănânci. Unele tipuri de alimente pot proteja împotriva tulburărilor pancreasului și chiar a cancerului de pancreas:
-pește de mare
-nuci și fasole
-legume, în special verdețuri, crucifere și tuberculi
-fructe, mai puțin avocado sau nucă de cocoș
-condimente (alegeri bune sunt Cayenne, usturoi, ghimbir, piper negru și curcuma)

Mănâncă alimente crude și neprelucrate, limitează consumul de carne și alege alimentele sărace în grăsimi. Dar mai ales, include în dietă cât mai des aceste alimente, pentru a vindeca pancreasul:

Usturoi

Potrivit unui studiu, consumul de usturoi ajută la prevenirea cancerului de pancreas. Această se datorează în principal sulfului, argininei, seleniului, oligozaharidelor și flavonoidelor. Și alți membri ai familiei Allium, cum ar fi prazul, ceapă și arpagicul au această capacitate.

Curcuma

Proprietățile anti-inflamatorii ale turmericului sunt benefice în numeroase boli precum artrită, boală inflamatorie a intestinului, uveită și chiar pancreatită. De asemenea, curcumină, ingredientul activ din turmeric se spune că are puternice proprietăți anti-oxidante, stresul oxidativ fiind unul dintre factorii implicați în pancreatită.

Spanac

Experți în domeniul sănătății de la Institutul German de nutriție Potsdam-Rehbruecke au sugerat că vitaminele B și fierul sunt esențiale pentru menținerea unui pancreas sănătos. Spanacul este o sursă bună de acești nutrienți și poate fi consumat într-o varietate de moduri. Alte frunzele verzi, cum ar fi sfecla elvețiana și muștarul sunt, de asemenea, alimente excelente pentru sănătatea pancreasului.

Varză Kale

La fel ca spanacul, varza Kale este, de asemenea, unul dintre alimentele prietenoase cu pancreasul. Este o sursă bună de kampferol, un flavonoid care scade riscul de cancer pancreatic, precum și al altor tulburări de pancreas.

Afinele

Și acestea au puternice proprietăți anti-oxidante, care vă ajută să scăpați de radicalii liberi din organism responsabili pentru multe boli cronice, precum cancerul. Consumul regulat de afine ajută la menținerea pancreasului în stare bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.