61696323

Organizatorii concertului lui Robbie Williams la București au fost amendați cu sumă de 10.000 lei de către ANPC pentru un comportament incorect în relația cu consumatorii, neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare și a băuturilor.

În perioadă 19-23 iulie 2015 a fost înregistrat la ANPC un număr de aprox.300 reclamații ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Willimas din data de 17 iulie.  Principalul aspect reclamat de către consumatori a fost acela că pentru achiziționarea de băuturi și produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, după ce au mai stat la o altă coadă pentru a încărca o anume sumă de bani pe un card.

În urmă controlului, s-a constat că societățile organizatoare trebuiau să asigure în perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare, o suprafața suficientă pentru că toți participanții să poată achiziționa băuturi și produse alimentare.

La verificarea contractelor încheiate între organizatori și societățile comerciale care urmau să presteze servicii de vânzare de produse în locația evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firmă prestatoare să garanteze instalarea a cel puțin 300 de metri liniari de standuri, așa cum inițial stabiliseră prin contractul încheiat cu societatea care cu 2 zile înainte de eveniment a renunțat să mai participe.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a constatat un comportament incorect în relația cu consumatorii, această practică aducând atingere în mod direct intereselor consumatorilor. Cei doi organizatori au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru încălcarea drepturilor consumatorilor, informează ANPC.

Deoarece în cadrul evenimentului pentru achiziția de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru verificarea încasărilor și a recuperării sumelor rămase neutilizate de către consumatori. Președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca a ținut să precizeze că : „astfel de practici vor fi verificate și sancționate de ANPC, astfel încât consumatorii să beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bătaie de joc la adresă consumatorilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.