YouTube oferă suport pentru transmisiuni panoramice live și sunet spațial

0

youtube 360

YouTube tocmai a anunțat lansarea a două noi facilități care îmbunătățesc atât experiența video, cât și cea audio: live video streaming pentru filmările la 360 de grade și sunet spațial.

YouTube oferă deja suport pentru transmisiuni live și pentru video panoramic. Astfel, suportul pentru live video panoramic este o evoluție firească rezultată din combinarea celor două tehnologii.

Utilizatorii vor putea realiza acum transmisiuni live filmate în format de 360 de grade, iar YouTube devine primul serviciu care oferă această facilitate.

Live streaming-ul filmat la 360 de grade necesită un echipament capabil de filmare panoramică. În rest, creatorii de conținut video la 360 de grade nu au nevoie de nimic în plus, putând folosi sistemul actual de live streaming oferit de YouTube.

Totodată, YouTube a anunțat suportul pentru transmisiuni video în format 1440p. Acest format are cu 70% mai mulți pixeli decât standardul Full HD. Și acest anunț vine în sprijinul filmărilor realizate în format panoramic, întrucât acestea necesită rezoluții mai mari decât standardul actual.

Transmisiunile panoramice în direct nu impun limitări de accesibilitate, fiind disponibile pe cele mai folosite platforme, incluzând PC-urile, tabletele și telefoanele cu iOS și Android.

Suportul audio spațial, cum spun cei de YouTube, permite ascultarea sunetelor așa cum apar ele în natură, unde distanța, profunzimea și intensitatea joacă un rol important în percepția creată.

Nu este prima oară când Google vorbește despre suportul audio spațial. Această tehnologie este deja folosită, de exemplu, pe platforma de realitatea virtuală Google Cardboard.

Din păcate, sunetul spațial vine cu anumite limitări. Pe de o parte, cel puțin deocamdată, acesta va fi disponibil doar pentru înregistrări, nu și pentru transmisiunile live. Pe de altă parte, doar utilizatorii care au un telefon cu Android și folosesc căști se vor putea bucura de el.

Cei care doresc să testeze sunetul spațial oferit de YouTube, au la dispoziție un playlist cu format special dedicat.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here