Vrei să mănânci pepene roșu și iarna? Poți să îl pui la murat. Este foarte delicios!

0

Gospodinele încep să își pregătească rețetele cu murăturile pe care le vor pune pentru iarnă. Noi le recomandăm să iasă din tipare și să pună la murat pepene roșu. Iese absolut delicios și nu trebuie să vă lipsească de pe masa de sărbători.

Iată cât de simpli se prepară.

Se spală pepenele și se taie felii de dimensiuni normale. Se aranjează într-un borcan încăpător, iar printre felii se pune cimbru, usturoi, bucățele de hrean și câteva tulpini de mărar cu floare.

Deasupra feliilor de pepene trebuie să adăugați niște tije de mărar ca să nu se ridice la suprafață.

Pentru saramură aveți nevoie de 1 lingură mare cu sare pentru murături la 1 litru de apă. La un borcan de 5 litri se face cam 3,5 litri de saramură care trebuie să acopere tot ceea ce este în borcan.

Se acoperă cu capac și se ține în beci sau cămară. Gustul lui este incredibil de delicios și merge perfect cu friptură.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here