Vorbești mai mult de 30 de minute pe zi la telefon? Îți distrugi sănătatea fără să știi

0

Specialiștii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au recunoscut asocierea dintre folosirea telefoanelor mobile şi tumorile cerebrale, chiar şi sub forma unui risc „posibil“. Forma de cancer pe care cercetătorii au asociat-o cu utilizarea telefoanelor mobile este gliomul.

Această tumoare malignă se formează în creier, în trunchiul cerebral, se arată în datele furnizate de oamenii de știință în anul 2011, după ce au analizat potenţialul carcinogen al câmpului de radiofrecvenţă emis de telefoanele mobile şi de radare, cuptoare cu microunde ori semnale radio şi TV.

În cele mai multe cazuri, gliomul este de grad înalt, o formă care se tratează foarte greu şi care este asociată cu o rată redusă de supravieţuire.

Specialiștii avertizează că folosirea excesivă a telefonului mobil, în combinație cu stresul cotidian și cu o alimentație nesănătoasă, poate avea consecințe extrem de grave asupra organismului.

Un studiu din anul 2004 arăta că cei care vorbesc 30 de minute pe zi, timp de zece ani, au un risc cu 40% mai mare de a dezvolta această formă de tumoare cerebrală, potrivit Adevărul.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here