Viorica Dăncilă l-a primit la Palatul Victoria pe președintele Parlamentului Republicii Moldova

0
Foto: Guvernul României

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit, marți, pe Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, aflat la București cu ocazia participării la ședința solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, transmite Biroul de Presă al Guvernului.

„În cadrul întrevederii, Viorica Dăncilă a evocat importanța actului istoric petrecut în urmă cu 100 de ani, apreciind că momentul marchează un reper de excepție al înfăptuirii idealului național, fiind expresia clară a voinței suverane a poporului manifestată în mod liber și democratic. Arătând că marcarea Centenarului nu este doar un prilej de onorare a trecutului, ci și un moment de reflecţie cu privire la viitor, Prim-ministrul României a apreciat că Republica Moldova și România au un viitor comun în Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat sprijinul ferm al României și al său personal pentru parcursul european al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și în consens cu aspirațiile cetățenilor Republicii Moldova. În context, înaltul demnitar român a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue procesul de reforme democratice și economice, în conformitate cu prioritățile de acțiune asumate prin Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Totodată, Prim-ministrul României a exprimat interes pentru dezvoltarea, în continuare, a programelor concrete de colaborare derulate la nivel sectorial și consolidarea prezenței investiționale a României în Republica Moldova, în conformitate cu rezultatele vizitei sale recente în Republica Moldova, la 27 februarie 2018.

La rândul său, președintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu a subliniat angajamentul Republicii Moldova în direcția continuării reformelor necesare în scopul realizării obiectivelor europene și în conformitate cu aspirațiile cetățenilor. În context, președintele Parlamentului Republicii Moldova a apreciat în mod deosebit susținerea primită din partea României în privința parcursului european al Republicii Moldova, exprimând interes pentru aprofundarea relației bilaterale, inclusiv prin promovarea proiectelor de cooperare de natură să genereze rezultate în beneficiul cetățenilor”, se arată în comunicatul Executivului.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here