Vești proaste pentru șoferi: Benzina și motorina, scumpite din nou

0

pompabenzina.jpg

Petrom a scumpit benzina cu 3 bani şi motorina cu 5. Asta în condiţiile în care, din ianuarie şi până acum, preţul motorinei a urcat cu aproximativ 12% în staţiile distribuitorului.

Scumpirile au venit după ce preţul petrolului a crescut cu peste 70% de la sfârşitul lunii ianuarie, informează B1TV.

Bucureştenii sunt cei care trebuie să plătească cel mai mult pentru motorina din benzinăriile Petrom. În staţile din capitală litrul de motorină a ajuns la 4,70 , iar cel de benzină la 4,80 lei. Asta în condiţiile în care la 30 ianuarie motorina costa în jur de 4,20 lei, iar benzina aproximativ 4,60 lei.

Benzinăriile Petrom cu cel mai mic preţ pentru motorină sunt cele din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. 4,60 lei costă litrul de motorină. Benzina, în schimb, e mai scumpă. A ajuns la 4,94 lei.

Pe DN2, în Slobozia, litrul de motorină standard costă 4,64 lei, iar litrul de benzină are un preţ de 4,80 lei.

La staţia din Buhuşi, judeţul Bacău, şoferii trebuie să plătească acum aproape 4,70 lei pe litrul de motorină şi 4,80 lei pe cel de benzină.

Din 30 ianuarie şi până acum , preţul motorinei, carburantul utilizat de 70% din şoferii din România, a urcat în medie cu circa 12% în staţiile Petrom. Mai precis, cu 51 de bani. Scumpirile au venit după ce preţul petrolului a crescut vertiginos de la sfârşitul lunii ianuarie.

În ianuarie pe pieţele internaţionale s-a înregistrat nivelul minim al ultimilor 13 ani pentru barilul de petrol, 27 de dolari. În prezent, barilul de petrol a ajuns la 47 de dolari.

Sursa: B1TV.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here