Veste extraordinară pentru elevi! Cresc alocațiile cu 80%. Suma ajunge la 150 de lei

0

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani ar putea primi, începând de la 1 ianuarie 2019, alocaţie de stat în valoare de 150 de lei.

De asemenea, parlamentarii au în vedere majorarea cu 50% a alocației pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, de la 200 de lei la 300 de lei, potrivit Antena1.ro.

„Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocațiile pentru copii. Astfel, în ceea ce privește copiii cu vârste până la doi ani, ISR (n.r. – indicatorul social de referință) este de 0,4%, mai exact 200 de lei. În ceea ce privește copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, dar și pentru liceenii de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea reprezentând 84 de lei. Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. E regretabil că țara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește sumele cheltuielilor pentru alocațiile destinate copiilor”, transmit parlamentarii.

Proiectul urmează să fie dezbătut și votat în Parlament, iar apoi trebuie să ajungă la președintele Iohannis pentru promulgare.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here