Veste bună pentru toți românii! Primesc câte 150 de lei pentru cumpărăturile de Crăciun

17

Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede ca angajatorii trebuie să ofere tichete cadou angajaţilor sau copiilor minori ai acestora pentru perioada Crăciunului.

Acestea sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajatori, cât şi pentru salariați și pot atinge valoarea de 150 de lei.

Scutirea totală de impozite se aplică tuturor tichetelor şi cardurilor cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Crăciun, Paşti, 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie.

Tichetele și cardurile de cadouri sunt neimpozabile, dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.

Începând cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite şi de la plata impozitului de 16% la nivelul angajaţilor. Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele şi cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol şi sunt deductibile în limita a 2% din profitul contabil, şi scutite de contribuţiile sociale.

Pe fondul scutirii de taxe, creşte cu 20% numărul companiilor care vor oferi tichete cadou de Crăciun.

Angajatorii au anunțat că tichetele încep să fie livrate de pe 20 Decembrie.

loading...
loading...
loading...
loading...

17 COMENTARII

 1. Sincer, eu sunt sceptica, in ceea ce privesc ” favorurile poporului roman”, mereu caut sa vad ce se ascunde in spatele unor astfel de ” legi ”, fiindca un ultimul sfert de veac, toti cei ce ne conduc tara, au impartit resursele naturale intre ei si au dat legi numai in favoarea lor si in defavoarea poporului. Cred ca nu mai exista ” patriotism” pe la noi. Cand distrugi fabrici si uzine, SMA si IAS, turism, comert, marind rata somajului mi-e greu sa inghit de 1 leu bomboane…..

 2. Ar fi binevenită o mărire si a salariilor dar,si a tichetelor de masa.Pt ca si noi muncim și plătim tot felul de facturi,taxe si impozite.Meritam să trăim și noi cel puțin decent.La fel ca cei care au pensii speciale,salarii astronomice si,noi avem familii,copii.Cu ce sunt copiii dumnealor mai copii decât copiii noștri?😞

 3. marirea de salarii o dau patronii………..in limita banilor care o au sau a bunavointei lor 🙂 daca ei considera ca aveti salar destul de mare nu dau nimic . guvernul ar mari doar la bugetari, dar nu are bani de unde :-)))

  • Guvernul ar trebui să facă legi corecte nu cu dedicație .Să asigure creștere, locuri de munca si cheltueli chibzuite
   ( nu numai studii de fezabilitate)

 4. Da… cu bonuri poti platii si rate, facturi… sa ia si parlamentarii salariile in bonuri sau sa aibe salariu de 1000 lei sau pensie de 500 lei cum am vazut intr-un com de mai sus….

 5. Oare pensionarilor cine le da ? Sau ce primesc ? Noi trebuie sa ne descurcam oricum, in orice situatie grea pentru noi. Mai gsanditi-va uneori si la felul cum traiesc pensionarii !

 6. exact bugetarii nu sant inclusi nau aceste favoruri abia imi da salar de 1000 lei e groaznic nu le doresc la alesi decit sa se intoarca roata sa traiasca ei si copii lor cu salar de 1000 sa faca sarbatorile cu acesti bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here