Veste bună pentru români! Valoarea unui BON de MASĂ ajunge la 20 de lei

0

Angajații din România primesc o veste bună. Valoarea unui bon de masă urmează să fie majorată, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Guvernului.

În acest moment, angajatorul poate acorda tichete de masă în valoarea de 15,09 lei, iar din toamnă un bon de masa va ajunge să valoreze 20 de lei.

Măsura va fi implementată pentru sectorul privat deoarece bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masă, întrucât acordarea acestora a fost abrogată, potrivit noii legi a salarizării bugetare.

Articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizaţia de hrană. Acesta prevede ca ordonatorii de credite să acorde „indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”.

C

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here