Veste bună pentru pensionari: Luna aceasta se face plata pensiilor recalculate

11

Românii ale căror pensii au fost stabilite înainte de 1 ianuarie 2011 vor primi plata pensiilor recalculate în luna Noiembrie, potrivit Avocatnet.ro.

Este vorba despre românii care desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupa I și/sau grupa a II-a de muncă.

Recalcularea drepturilor de pensie conform art. 1691 din Legea nr. 263/2010 se realizează, din oficiu, iar a doua etapă de plată a drepturile de pensie recalculate se face în luna decembrie 2017, în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001-31 decembrie 2010 inclusiv.

Aceste persoane beneficiază de o creștere după cum urmează:

 • cu 50% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiții speciale;
 • cu 25% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în ă grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiții deosebite.

În situaţia în care, în urma recalculării, rezultă un punctaj mediu anual mai mic decât cel stabilit la întocmirea dosarului inițial de pensionare, se menţine punctajul mediu anual şi cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării.

Recalcularea poate fi solicitată de persoanele care, până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit condițiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă.

După data intrării în vigoare a legii, cererile pot fi introduse la Casa de Pensii care are în evidență dosarul de pensie al solicitantului.

loading...
loading...
loading...
loading...

11 COMENTARII

 1. Vreau sa se recalculeze pensiile ptr cei ce au lucrat in Grupa 2a de munca, pina la revolutia romina din 1989, dar care au iesit la pensie acum in 2017. Cu noi care am iesit la pensie in 2017, din grupa a2a, cind vreti sa faceti dreptate, sa calculati, sa avem o pensie mai buna, ptr ca anul asta am implinit doar 65ani si am iesit la pensie, ptr ca si noi avem dreptul de marire a punctajului recalculat, si a pct de pensie marit cu 25%. Cu stima

 2. Am inteles dar cu acele persoane care sunt in pensie de boala pensia lor se vor mari?si inca o intrebare ,la ce virsta se va iesi in pensie la limita de virsta si citi an trebuie sa aiba munciti in cimpul munci?

 3. Pana acum la toti carora le-au venit deciziile,la toti punctajul a fost micsorat.Am inteles ca nu se ia nimic in cazul unui punctaj mai mic.Atunci unde este utilitatea acestei recalculari?

 4. O pacaleala cu recalcularea la un vecin de al meu dupa ce a lucrat 24 ani in grupa I de munca i-a venit cresterea pensiei cu 1 leu. Bataie de joc.

 5. Am iesit la pensie in anul 1998,,, si am o pensie de 1212 lei A 25 de ai in grupa -2- de munca Restul pana ma 36 de ani in grupa 3,-a,,LA RECALCULARE mi-a adaugat 100 de lei consider ca e foarte putin ,,in comparatie cu pensiile speciale

 6. Aceasta recalculare e o mare TEAPA !! Inmultesc punctajul cu 50 la suta si impart pe urma la 30 in lc de 20 stagiul de cotizare !! Asta inseamna crestere 0.000000 !!!!!

 7. O mare prostie cine are timp sa creada asa ceva ? La cati le a crescut pensia cf. L 192 stiti? Nuuuu. Cat se munceste in spate ca sa lucreze o decizie conform careia pensia scade si nu creste. Olguta tare as vrea sa stai tu in fata pensionarului si da i dai o explicatie. Ca dupa 30 de ani in grupa 1 are o pensie de 1600 Rusine

 8. Asa va trebe pensionarilor. Voi ati votat ciuma rosie. Sa va dea 1-2 lei in plus. Manca-var amanetu ca ne-ati distrus viitorul nostru cu psd vostru cu tot si cu toti penalii care sunt acolo pusi de voi,de majoritate. Adica de cei peste 50 de ani!!! Va place??? Sper sa dubleze preturile la tot sa va vad apoi

 9. ASA LE TREBUIE CELOR CARE AU MERS LA VOT SA VOTEZE ”’PSD”’.DACA TOT POPORUL NU S-AR DUCE LA VOT,I-AR MAI VOTA PE ACESTI GUVERNANTI”’CIUMA ROSIE””FACETI FRONT COMUN SI DE CATE ORI TREBUIE SA-I VOTAM,SA NU MERGEM LA VOT,SA VEDEM CE VOR FACE??? O ADUNATURA DE HULIGANI.EXCROCI SI MAFIOTI.EU UNA NU MA DUC LA VOT.TE DUCI CA UN BUN OM LA VOT SA-I VOTEZI SI EI CE FAC? ISI MARESC SALARIILE LOR SI PENSIILE LOR.CE A FOST CEAUSESCU IMPUSCAT,PE ASTIA CRED CA LE TREBUIE SMULSA CARNEA DE PE EI,MAMA LOR DE GUVERNANTI NENOROCITI,CARE AU ADUS ROMANIA IN HALUL IN CARE SE AFLA.DOAR EI EU DREPTURI,NOI CE SUNTEM?AHHHHHHHHHH DRACULA UNDE ESTI ???SA-I TRAGI PE GUVERNANTI IN TZEAPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here