Valer Dorneanu, noul președinte al Curții Constituționale

0

5756c42b682ccfd9adca4774

Valer Dorneanu a fost ales miercuri în funcția de președinte al Curții Constituționale a României (CCR), pentru un mandat de trei ani.

„Am fost ales cu majoritate de voturi ca președinte al Curții Constituționale. Cred că ai mei colegi au avut în vedere experiența mea, calmul meu, spiritul meu conciliant și faptul că vom reuși împreună să ducem prestigiul acestei instituții, care este un pilon al statului de drept, mai departe, făcând tot ceea ce trebuie prin utilizarea experienței noastre de peste 25 de ani deja și prin aducerea unui suflu nou, prin contribuția celor nou-veniți. Am convenit să formăm o echipă”, a declarat Valer Dorneanu.

Noul președinte al Curții Constituționale a spus că se așteaptă ca CCR să aibă o cooperare bună cu celelalte instituții ale statului.

„Așteptăm să cooperăm foarte bine cu celelalte instituții ale statului, așteptăm de la ele să nu mai transforme Curtea Constituțională în acel loc în care să trimită toate neînțelegerile și toate conflictele care există în plan politic”, a afirmat Dorneanu.

Noul președinte al CCR nu a dorit să spună dacă a avut un contracandidat, subliniind că voturile au fost „strict personale, profesionale și umane”.

Alegerile pentru șefia CCR s-au desfășurat cu ușile închise, în noua componență, după ce Livia Stanciu, Attila Varga și Marian Enache au depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Curtea Constituțională este formată din 9 judecători numiți pentru un mandat de 9 ani, trei fiind desemnați de Camera Deputaților, trei — de Senat și trei — de președintele României.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here