VESTE BUNĂ! Vacanță pentru români: Cinci ZILE LIBERE în mijlocului verii

0

Avem o veste bună pentru români. La mijlocul lunii august vor avea parte de o minivacanță de 5 zile.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, ieri, la începutul ședinței de guvern, că românii vor sta acasă de pe 15 August (Adormirea Maicii Domnului) până pe 19 August.

„Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă, în a doua parte a lunii august. Pentru că ziua de 15 august – Adormirea Maicii Domnului – este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi, astfel, românilor câteva zile de odihnă”, a spus Dăncilă la începutul şedinţei.

Fac excepție locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum și magistrații și personalul din instanțele judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 16 și 17 august, dar și participanții la aceste procese.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare și este liberă și pentru angajații din sectorul privat, iar 16 și 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august.

Câte zile libere mai au românii în 2018

30 noiembrie – Sfântul Andrei

1 decembrie – Ziua Naţională a României

25 decembrie – Crăciunul

26 decembrie – Crăciunul

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here