Un nud semnat de Modigliani s-a vândut pentru suma record de 170,4 de milioane de dolari

0

36648128156

Tabloul lui Amedeo Modigliani „Nud culcat”, considerat una dintre operele sale majore, a fost adjudecat luni seara pentru suma record de 170,4 de milioane de dolari, în cadrul unei licitații organizate de casa Christie’s la New York, informează AFP.

Tabloul a fost achiziționat în aplauzele mulțimii, după nouă minute de licitație febrilă între șapte cumpărători. Pânza a revenit într-un final unui ofertant chinez care a licitat prin telefon, a indicat casa de licitații, care estimase pictura la 100 de milioane de dolari.

Nud culcat” devine astfel cel de-al doilea cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, după „Femeile din Alger (versiunea O)” de Pablo Picasso, adjudecat în luna mai pentru suma 179,4 milioane de dolari , tot în cadrul unei licitații organizate de Christie’s la New York.

Pânza lui Modigliani, pictată între 1917 și 1918, înfățișează o brunetă goală și languroasă, așezată pe o canapea roșie și o pernă albastră, și face parte dintr-o serie de nuduri realizate de pictor la Paris.

La câteva minute după vânzarea acestei pânze, tabloul „Nurse”, de artistul pop art american Roy Lichtenstein, a fost achiziționat pentru suma de 95,37 milioane de dolari, un record pentru acest artist, a cărei cea mai scumpă lucrare până în prezent, „Woman with Flowered Hat” (1963), fusese adjudecată în 2013 pentru suma de 56,12 milioane de dolari.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here