ULTIMA ORĂ! Cristian Borcea va fi eliberat condiționat din închisoare

0
Foto: Digi Sport

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis, luni, eliberarea condiţionată a lui Cristian Borcea care executa o pedeapsă de 6 ani și 4 luni primită în dosarul transferurilor. Decizia este definitivă.

Vă reamintim că pe 4 martie 2014, judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare a lui Cristian Borcea pentru spălare de bani și evaziune fiscală.

În același doasar au mai fost condamnați opt oameni din fotbalul românesc. Astfel, George Copos, fostul acționar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, la 3 ani și 6 luni de detenție, Cristian Borcea, fost acționar al FC Dinamo — 6 ani și 4 luni, Ioan Becali — 6 ani și 4 luni, Victor Becali — 4 ani și 8 luni.

Totodată, Jean Pădureanu, fost președinte al clubului Gloria Bistrița, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în același dosar, Gheorghe Popescu — 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Nețoiu — 3 ani și 4 luni de detenție cu executare. Singurul care se mai afla în închisoare este Cristian Borcea.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind „spălați” prin intermediul unor firme off-shore. Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 — 2005.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here