ULTIMA ORĂ! Actorul Sebastian Papaiani a încetat din viață

0

Actorul Sebastian Papaiani a decedat în această dimineață, la vârsta de 80 de ani. În luna mai, actorul a suferit un accident vascular cerebal și nu a mai putut să vorbească.

A fost internat de urgenţă pe secţia de neurologie de la Spitalul Universitar, însă medicii nu au fost optimișiti în ceea ce privește starea lui de sănătate.

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. A absolvit, în 1960, Institutul de Teatru și Cinematografie din București.

În 1961 și-a făcut debutul în producția cinematografică ‘„Purgatoriul nr. 5”, însă calea spre marea carieră i-a fost deschisă de întâlnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit în rolul lui Păcală, în filmul cu același nume (1974).

Actor complet, complex și deosebit de talentat, și-a câștigat popularitatea și simpatia publicului, prin rolurile de comedie, dar și prin cele în care a abordat și registre mai grave.

Actorul Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here