Tudorel Toader: „Raportul Comisiei de la Veneția este intermediar. România va formula un răspuns”

0
Sursă foto: Guvernul României

Comisia de la Veneţia a realizat un raport în care critică modificările aduse Legilor Justiției și recomandă autorităţilor din România să reexamineze și să asigure proceduri neutre de numire și revocare a magistraților prin menținerea rolulului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat că acest raport este intermediar, iar România va formula un răspuns pe fiecare chestiune.

„În primul rând e vorba de un raport intermediar ceea ce înseamnă că chiar dânşii până în toamna, în sesiunea din octombrie probabil, îl vor definitiva, probabil chiar şi completa. În al doilea rând, de fiecare dată vă spuneam să ne cunoaştem, să ne respectam competenţele. Ceea ce înseamnă ca cele cele trei legi ale justiţie, ştiţi prea bine, au constituit iniţiativă parlamentară, ceea ce înseamnă că răspunsul cel mai adecvat şi cel mai motivat îl primiţi fie de la iniţiatorii celor trei proiecte de lege fie de la membrii Comisiei care l-au adoptat şi supus ulterior dezbaterii parlamentareCunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia exprimat într-un aviz fie el şi intermediar. Tot în spaţiul public s-a afirmat că România va formula un punct de vedere oficial pe care-l va transmite Comisiei de la Veneţia În măsura în care Ministerul Justiţiei va fi solicitat în formularea şi definitivarea acelui punct de vedere al României, vom contribui. Până la acel moment, dacă unii politicieni au exprimat un punct de vedere, eu, ca ministru al Justiţiei, nu trebuie să fiu cel care comentează”, a spus ministrul Justiției.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here