ULTIMA ORĂ! Tudorel Toader cere REVOCAREA din funcție a Laurei Codruța Kovesi

0
Sursă foto: Guvernul României

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că cere președintelui României revocarea din funcție a procurorului – șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Toader a prezentat un raport privind „Activitatea managerială la DNA” în care a fost analizată organizarea Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce privește folosirea eficientă a resurselor, gestionarea situațiilor de criză, a informațiilor și pregătirea profesională.

Ministrul Justiției a declarat că procurorul – șef a dat dovadă de un comportament excesiv de autoritar, a prioritizat dosarele în funcție de impactul mediatic și s-a implicat în anchetele altor procurori.

„Personal a supravegheat ancheta desfăşurată de procurori în legătură cu OUG 13. Citez <<Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu procurorul X şi Y. Nu au făcut un milimetru la stânga sau la dreapta fără ca eu să spun DA>> Aşadar, se observă o supraveghere, o implicare în realizarea anchetelor altor procurori, ceea ce legea interzice. Dosarele nu se rezolvă după rezonanţa publică pe care o au, nu după calitatea persoanei care se presupune că a comis presupusele fapte, ci în ordinea cronologică a înscrierii sesizării”, a spus Toader.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here