Toyota și Microsoft vor coopera în privința tehnologiei pentru autoturismele conectate la Internet

0

Microsoft_ToyotaToyota Motor va coopera cu gigantul american din domeniul informaticii – Microsoft în vederea îmbunătățirii serviciilor pe care le-ar putea oferi în viitor în privința conexiunii autoturismelor la Internet, relatează agenția EFE.

Potrivit unui anunț făcut marți, într-un comunicat de presă, de producătorul auto nipon, a fost creată o nouă companie, denumită Toyota Connected, care se va ocupa de furnizarea acestor noi servicii și, pornind de la analiza avansată a datelor din cloud, de dezvoltarea de produse pentru șoferi și distribuitori.

Compania, situată în statul Texas (SUA) și cu o capitalizare de circa 5,5 milioane dolari (4,8 milioane euro), este deținută, în principal, de Toyota Media Service, subsidiară a grupului nipon, și de Microsoft (5% din acțiuni).

Compania înființată de Bill Gates investise anterior în Toyota Media Service, în 2011.

Toyota comercializează deja în Japonia autovehicule conectate la Internet, dar acest serviciu este limitat deocamdată la anumite modele Lexus și, opțional, pentru gama înaltă.

Intenția producătorului auto este de a crește numărul de mașini cu sisteme de schimb de date și de a le comercializa, într-o primă etapă, în SUA și Japonia.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here