Tortul de Zăpadă: un desert cu care poți să îți impresionezi întreaga familie de Sărbători

0

Cine iubește gustul acrișor de lămâie și nuca de cocos, se poate bucura de aceste arome într-un tort de zăpadă foarte ușor de preparat, extrem de fin și foarte prezentabil.

Tortul de Zăpadă se prepară foarte repede şi este foarte gustos, aşa că vă recomandăm această reţetă cu toată dragostea.

Avem nevoie de următoarele ingrediente pentru blat:

–       5 ouă

–       200 grame de zahăr praf

–       150 de grame de făină

–       1 plic de zahăr vanilat

–       4 linguri de zeamă de lămâie

Pentru însiroparea blatului vom avea nevoie de:

–       250 grame de zahăr

–       350 de apă plată

–       esenţă de lămâie

–       coajă de lămâie

Cremă de cocos:

–       450 de ml de lapte

–       100 grame nucă de cocos rasă

–       1 plic de pudding cu gust de cocos

–       250 de grame de unt

–       100 grame de zahăr tos

–       100 de grame de zahăr praf

–       1 plic de zahăr vanilat

Cum se prepară:

Pentru a prepara blatul vom separa la ouă albuşurile de gălbenuşuri. Apoi cu 100 de grame de zahăr praf şi zahăr vanilat vom freca gălbenuşurile până când toată compoziţia devine o cremă.

Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr şi zeama de lămâie. La final vom amesteca cele două compoziţii, vom răzui coaja de lămâie şi vom adăuga uşor făina.

Această compoziţie se răstoarnă într-o formă de tort, care a fost pregătită înainte cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor la o temperatură de 180 C pentru 40-45 de minute.

Cât timp se lasă blatul la răcit, se va prepara siropul pentru blat. După ce blatul a fost scos şi pus pe o farfurie întinsă se taie în trei bucăţi şi se însiropează pe rând.

La crema de cocos vom încălzi cca.100 ml de lapte şi vom opări cocosul. Restul de lapte se pune într-o oală pe foc cu 100 grame zahăr tos şi se adaugă pudding-ul dizolvat în 3-4 linguri de lapte. Se amestecă în oală să nu se prindă şi când începe să se formeze crèma se pune cocosul.

După ce crema s-a răcit, se întinde pe fiecare blat cu o pensulă. La decorarea tortului vom folosi fulgi din cocos alb, felii de lămâie şi migdale feliate.

sursa: one.ro

ESKAPE vă urează Sărbători Fericite!

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here