Tort cu vișine din compot. O rețetă simplă pe care majoritatea gospodinelor o prepară de Revelion

0

Dragi gospodine, vă recomandăm o rețetă simplă de tort cu vișne. Este foarte ușor de preparat, ingredientele nu sunt scumpe și cu siguranță impresionează toată familia la masa de Revelion. În loc de vișine puteți pune orice fruct proaspăt sau din compot.

Ingrediente 

150 g ciocolată cu peste 80% cacao, 6 linguri de unt, 5 ouă, 150 g, zahăr 4 linguri făină, unt pentru tapetat.

Pentru cremă

200 g cicolată albă menaj, 400 g smântână dulce pentru frişcă, 1 pachet zahăr vanilat, 300 g vişine.

Pentru decor

100 g ciocolată neagră

Prepare blat

Se topește ciocolata neagră și se lasă la răcit. După ce se răcește foarte bine se adaugă zahărul, apoi untul și se amestecă foarte bine. Apoi se separă albuşurile de gălbenuşuri și se adaugă câte un gălbenuș în ciocolată, în timp ce se amestecă conținutul.

Albușurile se bat până devin spumă și se adaugă peste amestecul de ciocolată. Se presare făina și amestecul rezultat se pune într-o tavă tapetată cu unt și făină. Blatul se lasă la cuptor timp de 30 de minute la 120 de grade.

În timp ce blatul se coace trebuie preparată crema. Se mixează smântâna dulce cu zahărul vanilat până devine o spumă extrem de pufoasă. Se topeşti ciocolata albă şi se lasă puțin la răcit, după care adaugi în ea câteva linguri de frișcă și se lasă la răcit aproximativ 10 minute.

Se scoate blatul și se adaugă crema, după care se ornează după simțul estetic al fiecărei gospodine. Se lasă în frigider timp de 2 ore.

Un An Nou fericit!

 

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here