bananas_bunch_food_basket_fruit_91935_2048x1152

Bananele se numără printre cele mai îndrăgite fructe din lume, grație gustului dulce și aromei specifice, însă dincolo de savoarea oferită de fructul exotic se ascund o mulțime de beneficii importante pentru sănătate.

Toți specialiștii în nutriție ne recomandă să includem în alimentația noastră de zi cu zi aceste delicioase fructe.

Uite care sunt cele mai importante 7 beneficii ale consumului de banane:

1. Protecție cardiovasculară

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esențial care menține în parametrii normali presiunea sanguina și funcțiile inimii. Deoarece aceasta conține 467 mg de potasiu și numai un 1 mg de sodiu, o banană pe zi ajută la creșterea presiunii sanguine și protejează împotriva ateroscrelozei.

Efectele pozitive ale bananei asupra afecțiunilor cardiovasculare au fost demonstrate cu ajutorul mai multor studii. De exemplu, cercetătorii au urmărit efectele bananelor asupra presiunii sanguine la peste 40.000 de americani. Bărbații care au avut o dietă bogată în potasiu, dar au consumat și alimente cu un conținut ridicat de magneziu si fibre, prezentau o reducere substanțială a riscului de a face un atac de inimă.

2. Protejează oasele

Consumul frecvent de banane, ca parte al modului sănătos de alimentație, ajută organismul să asimileze mai bine calciul și astfel oasele tale vor fi sănătoase și puternice pentru mai mult timp.

3. Te ajută să slăbești

O banană mare conține în jur de 100 de calorii, ceea ce înseamnă că poate reprezenta o gustare sănătoasă între mese. Dacă vrei să slăbești, este indicat să consumi zilnic banane, deoarece au un conținut ridicat de fibre și îți conferă rapid senzația de sațietate. Acest fruct are puterea de a accelera metabolismul, grație manganului, un microelement care favorizează arderea grăsimilor.

4. Ajută digestia și te ferește de ulcer

Bananele sunt o sursă importantă de fibre dietetice. Fibrele ajută mâncarea pe care o consumi să se digere mai uşor. De asemenea, bananele conţin fructo-oligozaharide, care au acelaşi rol precum probioticele, şi anume acela de a hrăni bacteriile sănătoase din tractul digestiv, care permite o mai bună absorbţie a nutrienţilor.

În plus, dacă mănânci în mod regulat banane, acestea îţi pot proteja stomacul de ulcer şi alte afecţiuni ale stomacului, datorită compuşilor speciali din banane care ajută la crearea unei bariere protectoare împotriva acidului clorhidric, principalul vinovat în apariţia ulcerului stomacal.

5. Combate depresia

Bananele sunt o sursă bună de aminoacizi pe care corpul tău îi transformă în serotonină şi melatonină, hormoni ai relaxării şi ai bunei dispoziţii. De asemenea, bananele sunt bogate în vitamina B6 (extrem de importantă în producerea hemoglobinei, care ajută la o mai bună oxigenare a sângelui şi la un flux sangvin sănătos), vitamina C, magneziu şi mangan.

6. Te ajută să previi cancerul

Mai multe studii arată că femeile care consumă în mod regulat banane au șanse mai mici să se îmbolnăvească de cancer. Bananele conțin o cantitate importantă de vitamina C, un antioxidant care protejează celulele de radicalii liberi. În plus, în pulpa lor consistentă se regăsește și o cantitate considerabilă de piridoxina (vitamina B6) care contribuie la regenerarea celulelor.

7. Te ajută să te lași de fumat

Bananele conțin vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu și potasiu, substanțe care ajută organismul să se refacă și să accepte mai ușor lipsa nicotinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.