Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din toate timpurile

0

O mare parte din farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă târgurile de Crăciun şi multitudinea de luminiţe care împodobesc străzile. În Europa se organizează an de an cele mai frumoase târguri, unele dintre ele având în spate o istorie de sute de ani.

1. Zagreb

zagreb-christmas-market-european-best-destinations

Un număr tot mai mare de turişti aleg să viziteze târgul de Crăciun din capitala Croaţiei. Străzile şi pieţele Zagrebului sunt împodobite de sărbătoare şi oferă distracţii pentru toţi cei care ajung acolo. De asemenea, de la tarabele amenajate special pot fi cumpărate delicatese culinare şi decoraţiuni.

zagreb 2015

zagreb4

zagreb32. Aachen

aachan1În fiecare an, înainte de Crăciun, pieţele din jurul catedralei şi primăriei din Aachen, oraş situat în Germania la graniţa cu Belgia şi Olanda, sunt transformate într-un paradis de lumini şi culori, sunete şi mirosuri specifice Crăciunului. Târgul glorios de Crăciun reuşeşte să fascineze atât tinerii cât şi pe cei mai în vârstă.

aachen2

aachen3aa3

3. Colmar

colmar1În ultimii 17 ani, de când a început să se organizeze târgul de Crăciun în Colmar, acesta a devenit un loc în care magia Craciunului poate fi experimentată în forma cea mai pură. Cele cinci pieţe în care a fost amenajat târgul sunt legate între ele de ghirlande luminoase care formează un labirint pe străzile înguste, mărginite de case vechi.

colmar2colmar34. Bruxelles

best-christmas-markets-in-europe-european-best-destinations-visitbrusselsTârgul din capitala Belgiei propune cinci săptămâni pline de întâlniri feerice, parfumuri, tarabe pline de culoare, idei de cadouri fantastice şi degustări originale. Târgul „Minunile Iernii” din Bruxelles este un eveniment-cheie în Capitala Europeană pe perioada sărbătorilor de iarnă atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

bru4

bru1

bru65. Liepzig

leipzig-christmas-Târgul de Crăciun din Liepzig este unul dintre cele mai vechi din lume şi datează încă din 1458. Peste 250 de tarabe sunt amenajate anual în piaţa din centrul oraşului, făcând din acest târg nu doar unul dintre cele mai vechi, dar şi printre cele mai mari. Vizitatorii pot să guste din deliciile culinare care li se oferă, dar şi să facă plimbări relaxate în piaţa medievală a oraşului.

În mod tradiţional, târgul se organizează în Marktplatz, acolo unde este împodobit un molid uriaş de 20 de metri.

le6le7

le1le36. Rothenburg ob der Tauber

rothenburg-christmas-Odată pe an, oraşul medieval Rothenburg ob der Tauber, din central Germaniei, se transformă într-un loc desprins parcă din poveştile de iarnă. Târgul de Crăciun de aici datează încă din secolul al XV-lea şi de-a lungul celor 500 de ani s-a schimbat foarte puţin pentru că tradiţia a fost păstrată cu grijă în acest loc.

Vizitatorii târgului găsesc de toate, începând cu dulciurile tradiţionale Crăciunului şi vinul fiert până la decoraţiuni pentru brad sau cadouri lucrate manual.

rothe4

rothe1rothe2rothe57. Nurenberg

nuremberg-christmas-market-uwe-niklasAromele ispititoare de turtă dulce, vin fiert şi cârnaţi la grătar plutesc în aer, la târgul de Crăciun de la Nurenberg. Menţionat prima dată în 1628, târgul datează încă de pe vremea lui Luther şi, de pe atunci, la tarabe se vindeau decoraţiuni de Crăciun realizate manual şi produse culinare.

Anul acesta au fost amenajate 180 de standuri din lemn, îmbrăcate în pânză albă şi roşie şi luminate festiv cu mii de luminiţe.

nure1

nure67

nure38. Lille

lilleÎn inima iernii, Lille străluceşte de veselie datorită târgului de Crăciun organizat aici. Oraşul îşi întâmpină vizitatorii  cu o atmosferă festivă şi îi introduce într-o lume minunată. În piaţa Rihour, mai mult de 80 cabane au fost amenajate şi oferă o multitudine de idei de cadouri. Tot la tarabe pot fi găsite şi alimente şi specialităţi gastronomice regionale. Aici au fost amenajate locuri speciale pentru meşteşugari veniţi din Rusia, Polonia şi Quebec.

lille1lille29. Dresden

dresdenDacă vă place Crăciunul, veţi iubi Dresden. Aici sunt amenajate unsprezece pieţe complet diferite pentru a satisface plăcerile tuturor, oricât de contradictorii ar fi. De asemenea, poveştile de Crăciun prind viaţă la teatrele din oraş, în timp ce muzeele găzduiesc expoziţii speciale, iar pe Elba plutesc în fiecare seară bărci împodobite cu luminiţe.

dresden1dresden2dresden3dresden4dresden510. Köln

kolnAdventul este perioada cea mai bună pentru pieţele nemţeşti de Crăciun, iar Kölnul nu putea face excepţie. În luna care precede Naşterea lui Iisus, magia Crăciunului este resimţită în tot oraşul, care este decorat festiv. Aromele de mere coapte, biscuiţi cu scorţişoară şi vin fiert se regăsesc în fiecare colţ al oraşului.

O caracteristică a Kölnului este aceea că, pe lângă târgul mare din centrul oraşului, în toate cartierele sunt organizate mici pieţe în care pot fi găsite lucruri minuate de cumpărat.

koln1koln2

koln5

koln3

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here