Sunt multe de văzut în Frankfurt – Iată ce poți face într-o zi!

0

Frankfurt este un oraș care le scapă multora din vedere atunci când planifică o vacanță într-un loc pe care nu l-au mai vizitat, însă orașul oferă o diversitate culturală demnă de invidiat și prin urmare, este un loc perfect de vizitat, chiar și dacă aveți numai o singură zi la dispoziție. Înainte de a vă prezenta câteva dintre zecile de obiective turistice deosebite, să vă facem o scurtă introducere în peisaj, prezentându-vă câteva aspecte interesante despre Frankfurt:

  1. Al patrulea cel mai mare aeroport din Europa este în Frankfurt. Peste 60 milioane de pasageri aterizează anual în aeroportul în care lucrează nu mai puțin de 75.000 de persoane.
  2. Philipp Reis a inventat telefonul în 1861 în Frankfurt. Graham Bell, cel despre care se spune că ar fi fost inventatorul, a mers în vizită la Reis pentru a vedea telefonul neamțului înainte de a proiecta primul său model.
  3. 8% populația de 730.000 de locuitori ai orașului Frankfurt nu au cetățenie germană.
  4. Celebru poet, gânditor și om de știință J. W. Goethe s-a născut în Frankfurt în anual 1749 și și-a petrecut o bună parte din viața în oraș. Chiar dacă a locuit și destulă vreme în Weimar, Goethe a scris cea mai cunoscută lucrare a sa, „Suferințele tânărului Werther”, tot în Frankfurt.
  5. În Frankfurt se regăsesc 14 dintre cei 15 cei mai înalți zgârie-nori din Germania. Turnul cel mai înalt, Commerzbank Tower, a fost construit în 1997 și are o înălțime de 250 de metri.
  6. Frankfurt am Main – pe numele său complet – deține cea mai mare pădure urbană din țară; este vorba despre Stadtwald, care se întinde pe o suprafață de 3.886 de hectare.

Dacă vreți să vizitați orașul, cel mai indicat este să o faceți între lunile mai și septembrie, atunci când vremea este plăcută, însă nici o vacanță de Crăciun nu ar fi deloc o experiență de neglijat, mai ales dacă ne gândim că temperaturile nu sunt la fel de extreme precum la noi în țară. Frankfurt este un centru de business și un centru internațional de zboruri, fiind și reședința Lufthansa, fapt pentru care de aici puteți călători mai departe către oricare colț al planetei. La fel este și cu transportul în comun, care este extrem de bine pus la punct, cu mențiunea că noaptea veți avea nevoie să apelați la un taxi dacă doriți să vă deplasați pe o distanță mai lungă.

Iată câteva sugestii pentru cei care plănuiesc o escapadă în Frankfurt:

The Main Tower

Dacă dorești să-ți faci o primă impresie despre oraș și să faci câteva poze panoramice, mergi la The Main Tower și urcă cu liftul până pe platforma de sus. Dacă ți-e foame, vei putea lua masa la înălțime la restaurantul turnului.

Primăria

Este un ansamblu de 3 clădiri tradiționale extrem de spectaculoase, care au în spate și o istorie cât se poate de interesantă. Ceremoniile de încoronare al liderilor Sfântului Imperiu Roman erau organizate în Romberg, centrul vechi al orașului, începând cu anul 1562.

Catedrala

Catedrala Sfântul Bartolomeu poartă și numele de „Catedrala Împăraților”. Lăcașul de cult a fost finalizat în secolul al XV-lea, fiind una dintre puținele clădiri din această zonă care au supraviețui celui De-al Doilea Război Mondial.

Bursa din Frankfurt

Fie că doriți să vedeți pe unde sunt legate rețelele internaționale de telefonie și internet sau că vreți pur și simplu să admirați spectacolul tranzacționărilor la bursă, merită să vizitați acest obiectiv.

Commerzbank – Arena

Cea mai reprezentativă echipă de fotbal a orașului, Eintracht Frankfurt, semifinalistă în sezonul 2018-2019 de UEFA Europa League, evoluează pe stadionul lansat în 1925, care a fost însă reconstruit în 2005 și care are o capacitate de 52.300 de locuri. Pentru a vă face experiența și mai bogată puteți consulta pronosticuri pentru meciurile din Bundesliga și eventual juca un bilet cu câțiva euro la pariuri!

Muzeul Goethe

Casa Memorială a celui mai celebru poet German conține numeroase dintre obiectele familiei sale, incluzând, de asemenea, și anumite manuscrise ale lui Goethe.

În plus, dacă timpul vă permite, puteți vizita și Vechea Operă, zona comercială Zeil, Muzeul de Istorie, Biserica Sfântul Paul, Grădina Zoologică, Podul de Fier, Palatul Thurn un Taxis, Parcul Gruneburg, Muzeul de Istorie Naturală, Grădina Tropicală, Muzeul Filmului German, Mănăstirea Carmelitelor, Muzeul Icoanei, Turnul Goethe, Muzeul Comunicației sau Muzeul Culturilor Lumii.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here