Cine nu are nevoie de o bormașină acasă? Inclusiv femeile le utilizează pentru diverse lucruri. Esențială în lucrările de bricolaj, bormașina este o unealtă ce o poți utiliza pentru numeroase activități. Poți găuri pereți, însă poți adăuga și diverse alte accesorii pentru a îndeplini și alte funcții. Poate șlefui, freza, peria, autofileta, poate deveni ciocan percutor.
Chiar dacă ești amator sau profesionist, bormașina nu trebuie să lipsească din trusa ta de unelte. Însă trebuie să o alegi în funcție de experiența ta, de modul în care o utilizezi și cât de frecvent o utilizezi. Astfel te asiguri că nu dai bani pe ceva sub nivelul așteptărilor sau dai bani pe ceva ce este profesional, când tu ai nevoie de ceva practic, pentru unele reparații sau poate pentru un hobby. Din acest articol vei descoperi tipurile de bormasini, iar variante ideale pentru orice scop le găsești la Bricolaj Market.
Tipuri de bormașini
Când vorbim de bormașini există două tipuri și anume cea cu fir sau cea cu acumulatori.
Bormașina cu fir – o astfel de bormașină este ideală pentru profesioniști pentru lucrări de amenajare, decorare, tâmplărie. De cele mai multe ori bormașinile au și funcția de percuție care ajută la perforarea materialelor dure precum cimentul. Dar poate fi și fără percuție, găurind cu succes lemnul, metalul, plasticul și alte materiale de o duritate similară. Însă nu poate fi utilizată pentru găurirea zidăriei. Cea din urmă are o greutate mai redusă, poate fi folosită ca șurubelniță electrică, are o turație mai mare și se pot adapta diverse accesorii la aceasta. Este deci ideală pentru treburi gospodărești ce nu implică spargere de ciment sau beton. În cazul bormașinii cu percuție se pot și acesteia atașa accesorii, însă turația este mai mică, deci randamentul în cazul celor de șlefuire sau polizare poate fi mai mic. Este ideală pentru cei ce lucrează în construcții. Bormașina cu fir, de oricare ar fi ea, depinde și de curent electric, deci este nevoie de un prelungitor sau chiar mai multe.
Bormașina cu acumulatori – este preferată de mai mulți meșteri, întrucât este portabilă, deci nu au o limită de distanță în a o transporta. Totuși trebuie să fie mereu atenți ca acumulatorii să fie încarcați astfel încât să nu se trezească în timpul lucrului că se oprește bormașina și apoi trebuie să aștepte să se încarce pentru a finaliza lucrarea.
Cum alegi din gama de bormașini de la Bricolaj Market
Puterea – o bormașină poate fi de mică, medie sau mare putere. Pentru un hobby sau treburi gospodărești vei alege una cu o putere mică sau moderată, semiprofesională. De regulă, bormașinile cu fir sunt mai puternice, deci indicate pentru profesioniști. Una până în 700 W ar trebui să fie suficientă pentru bricolaj ocazional sau reparații de rutină.
Nivelul experienței utilizatorului – bormașina convențională, ce poate acționa și ca șurubelniță, cu funcții simple și cu un preț scăzut este ideală pentru amatori. Bormașina semiprofesională se va alege dacă o vei utiliza frecvent în treburile casnice, deci puterea sa trebuie să fie una moderată. Iar în acest caz cea portabilă este varianta de luat în considerare. Bormașina pentru profesioniști trebuie să depășească 700 W, să fie fiabilă și rezistentă, iar în cazul prelucrării materialelor dure se va alege una cu rotopercutor.
Viteza, capacitatea de găurire, cuplul – sunt alte detalii tehnice de care să ții cont când alegi o bormașină. Diametrul maxim de găurire în diferite materiale indică performanța bormașinii. Cuplul va permite adaptarea forței de strângere, prevenindu-se distrugerea biților, a suportului și capetelor șuruburilor. Iar cu cât viteza este mai mare, cu atât crește și eficiența bormașinii.
Dacă nu știi ce să alegi mai exact, bazează-te pe consultanții de la Bricolaj Market. Descoperă bormașini, dar și alte lucruri esențiale pentru casă pe bricolajmarket.ro.
Contact:
0738851885
0721339889