Sfinții Mihail și Gavriil: Semnificație, obiceiuri și tradiții care trebuie respectate

0

Românii îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Mihail și Gavriil, cei care la Judecata de Apoi vor arde păcatele lumești și vor purifica sufletele oamenilor. 

Potrivit Bibliei, Sfântul Arhanghel Mihail este cel care ne păzește de război și menține pacea între oameni. Numele său înseamnă „Acela care este ca Dumnezeu”. Sfântul Arhanghel Gavriil, considerat „omul lui Dumnezeu”, este cel care i-a vestit Fecioarei Maria zămislirea lui Hristos.

În cărțile creștine se arată că cei doi Sfinți păzesc oamenii de când se nasc și până când Dumnezeu decide că este timpul să treacă spre viața veșnică.

Preoții îi îndeamnă pe români să respecte tradițiile creștine și să nu lucreze acasă sau la câmp în această zi, deoarece este un mare păcat.

Mai mult decât atât, se pare că cei încalcă semnificația acestei sărbători vor avea parte de chinuri groaznice în ziua morții.

De Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil se aprind lumânări atât pentru oamenii în viaţă, cât şi pentru cei trecuţi la cele sfinte fără lumânare sau dispăruţi în împrejurări năprasnice.

În această zi se făcea pomenire pentru cei morţi din familie. Ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil se serbează fiindcă ei iau sufletele oamenilor când mor.

Rugăciunea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

„Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, mai marilor voievozi ai oștilor cerești, ne rugăm vouă ca prin rugăciunile pe care vi le aducem să fim protejați de acoperământul aripilor voastre cele netrupești. Ne rugăm să ne apărați de ura și de dușmănia semenilor noștri, să ne izbăviți din nevoi și să ne dați putere să nu cădem în patimile lumești aducătoare de necaz și de boală. Ne rugăm să țineți în frâu orice molimă, să vegheați ca sănătatea noastră să nu fie împuținată din cauza răzbunării rudelor și mai marilor judecători și conducători. Venim la voi și ne rugăm cu toată credința să ne apărați pâinea noastră cea de toate zilele. Ne rugăm să ne apărați casa de orice primejdie și să avem putere să păstrăm sfântul post care se apropie. Amin!”

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here