Secretele unei vișinate plină de aromă și savoare

0

A venit timpul să preparăm vișinata, o băutură alcoolică de culoare roşie sau roz, foarte aromată, cu un gust dulce, fructat. E un aperitiv foarte bun la mese festive sau chiar la masa de seară.

Ingrediete:

– un kilogram de vişine
– 400 de grame de zahăr
– 500 de mililitri de palincă
– 150 de grame de zmeură
– 150 de grame de afine
– o sticluţă de rom

Mod de preparare:

Vişinele, zmeura şi afinele se spală şi se pun într-o sticla cu gura largă, iar peste ele se pune zahărul. Se leagă bine sticla la gură şi se pune la soare trei zile, până se lasă din vişine siropul. După aceste zile se toarnă alcoolul şi sticla de rom peste sirop şi se lasă la macerat pentru alte patru zile, după care se poate completa cu apă, în funcţie de cât de tare vrei să fie vişinata. Această reţetă de vişinată va oferi băuturii un gust aparte, datorită combinaţiilor dintre ingrediente.

Atenție! Medicii nutriţionişti recomandă să bem vişinată cu precauţie, deoarece riscăm să ne îmbătăm foarte repede: efect dat de conţinutul ridicat de zahăr, care accelerează apariţia stării de beţie.

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here