Se modifică PENSIILE tuturor românilor. Olguța Vasilescu a făcut azi anunțul

0

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a susținut o declarație de presă în care a prezentat noua Lege a Pensiilor și principalele modificări pe care aceasta le prevede.

Potrivit ministrului, pensia minimă din România urmează să se calculeze raportat la salariul minim brut pe economie din anul respectiv.

Astfel, persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară.

Şi asta în timp ce persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară.

Dacă în urma calculului rezultă o sumă mai mare, atunci persoana o va primi pe aceasta. Formula a fost introdusă pentru a remedia o inechitate prevăzută de legislația în vigoare, din cauza căreia nu se făcea nicio diferențiere în funcție de anii lucrați între beneficiarii de pensie minimă. Adică, în practică se ajunge în situația în care un pensionar care a lucrat 12 ani, spre exemplu, să primească la fel cu unul care a lucrat 35 de ani, dar pe salariul minim pe economie.

Lia Olguţa Vasilescu precizează că vârsta standard de pensionare si stagiul minim nu se modifică.

„Vârsta standard de pensionare nu se modifică, nici stagiul minim, nici cel complet. Nicio pensie nu va scădea”, a declarat, vineri, Lia Olguţa Vasilescu.

loading...
loading...
loading...
loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here