Indemnizația minimă de creștere a copilului se majorează cu 170 de lei

11
Sursă foto: Antena1

Mamele din România primesc o veste excelentă. Se majorează indemnizația minimă de creștere a copilului, potrivit măsurilor aprobate de Guvernul României.

Legea prevede că valoarea indemnizației pentru creșterea copilului reprezintă 85% din salariul minim brut pe tara, astfel că, de la 1 Februarie, aceasta va crește, deoarece s-a mărit salariul minim.

Până acum indemnizația minimă era de 1.062,5 lei, adică 85% din 1.250 de lei, acum ea va ajunge la 1.232,5, adică 85% din 1.450 ceea ce duce la o majorare de 170 de lei.

Vă reamintim că plafonul maxim, de 3.400 de lei, pentru indemnizația pentru creșterea copilului a fost eliminat, însă majorarea se aplică doar pentru indemnizațiile minime.

De asemenea, a fost eliminată și opțiunea pentru mame de a sta acasă un an sau doi ani. Toate mamele pot sta acasă până când copilul împlinește doi ani.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

11 COMENTARII

    • Ei draga Mariana, ce te oftici ca au crescut indemnizatiile, cand ai avut copil sub 2 ani ti.ar fi convenit sa creasca, acum nu ti mai convine ca a crescut si nu te mai bucuri de ea? Bucura.te ca se mai mareste ceva in tara asta. Probabil o sa se mareasca si alocatia!

    • Ca mamele care stau acasa cu bebelusi n.au nevoie de bani, doar cele care au copii peste 2 ani au nevoie. Cat egoism …

  1. Nu se mareste nimic. Am primit o scrisoare de la ei azi. Eu am minim pe economie: 1063, a ramas tot 1063. O sa caut optiunea de poze, va pozez scrisoarea si data primirii. Multumesc si nu credeti totul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here