Se dorește introducerea unui salariu minim în UE. Românii ar avea numai de câștigat

0

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susține introducerea unui „salariu social minim” în toate țările Uniunii Europene.

„Cred că trebuie peste tot în Europa, în toate țările membre, începând cu zona euro, un salariu social minim. Orice muncă merită un salariu. Orice muncă ar fi, trebuie un salariu minim în fiecare țară din UE. Același lucru și pentru venitul minim de inserție sau venitul minim garantat. Există în Europa un prag al demnității care trebuie respectat. Acest venit minim nu trebuie să fie același în toate țările noastre. Ar fi aberant să revendici așa ceva. Cu toate acestea, să avem în toate legislațiile naționale un salariu social minim și un venit minim garantat îmi pare a fi complementul dimensiunii sociale a Europei”, transmitea  Jean-Claude Juncker, potrivit AFP.

Tot mai multe voci din forurile europene transmit că o astfel de măsură ar fi benefică pentru întreaga Uniune Europeană și ar arăta că munca cetățenilor este la fel de apreciată, indiferent de țara din care provin.

Mai mult decât atât, întroducerea unui salariu social minim în UE ar duce la dezvoltarea nivelului de trai din țări precum România, unde lefurile oamenilor sunt extrem de mici.

România are unul dintre cele mai mici salarii minime pe economie din ţările Uniunii Europeană, aproape 322 de euro după majorarea din 1 februarie, depăşind doar Bulgaria, unde salariul minim este de 235 de euro. În Luxemburg, acesta ajunge la 1.999 de euro, maximul din UE, potrivit Eurostat.

 

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here