Scrisoarea unei mame care a decedat pentru fiica ei de 13 ani

0

O mamă i-a lăsat o scrisoare fiicei ei în care i-a dat câteva sfaturi de viață. Dorința lui Caitlin Moran a fost ca aceste rânduri să fie citite doar după moartea ei.

Scrisoarea a fost publicată în The Times și a devenit virală în câteva ore.

„Dragă Lizzie, eu am murit. Pur și simplu, așa s-a întâmplat. Sper că înmormântarea mea a trecut fără probleme și că tatăl tău a cântat piesa Don’t Stop Me Now a trupei Queen, atunci când corpul meu a fost trimis la incinerare. Sper că toată lumea cânta cu vocea și cu chitarele și n-au uitat să-și lipească mustăți, așa cum am rugat eu. Am scris asta în „Dorințele pentru înmormântare” care stau lipite pe frigider încă din 2008 – în acel an am înhățat o răceală insuportabilă și îmi era foarte milă de mine.

Iată câteva lucruri pe care le-am aflat, din experiența mea și care, posibil, îți vor fi de ajutor și ție pe viitor. Lista nu e deplină, dar pentru început, este suficientă. În afară de asta, ți-am lăsat o grămadă de bani pentru asigurare, așa că poți intra chiar acum pe eBay și să-ți alegi o grămadă de rochii vintage, pe care le iubești atât de mult. Ești atât de frumoasă când le porți! Ești frumoasă mereu.

Te rog să te străduiești să fii mereu un om bun. Tu deja ești un om bun, fetița mea, ai în tine atât de multă bunătate, încât mi se rupe inima și vreau ca să rămâi tot așa. Continuă să aduni în tine lumină. Pur și simplu promite-mi că vei străluci neîncetat ca o lampă care aruncă lumină în toate colțurile. Oamenii vor vrea să se apropie de tine pentru a se simți fericiți și pentru a citi ce se ascunde în razele tale. Vei străluci într-o lume a întunericului, a realităților care se schimbă și asta te va apăra de frică în legătură cu alții, care îți spun să fii „cool și la modă”, „cu mai mult succes decât alții” sau „slabă”.

În al doilea rând, ține minte că în 9 situații din 10 în care ai o cădere nervoasă, pur și simplu ai nevoie de o cană de ceai și un biscuit!. Vei fi uimită de cât de ușor confundăm noi lucrurile. Pentru orice eventualitate, păstrează mereu la îndemână o cutie mare de biscuiți.

În al treilea rând, strânge mereu râmele de pe trotuar și lasă-le în iarbă. Au avut o zi proastă, odată ce s-au târât pe un loc atât de periculos. Râmele aduc multe foloase pământului. Să-l rogi și pe tata să facă același lucru.

În al patrulea rând, alege prietenii alături de care te afli alături de tine însăți, pentru că îți va fi ușor să glumești cu ei și să te simți de parcă ai îmbrăcat cea mai frumoasă haină din câte ai, chiar dacă ești îmbrăcată doar într-un simplu tricou. Să nu iubești niciodată un om care, în opinia ta, trebuie îmbunătățit sau un om care te va pune pe gânduri ca să te schimbi tu însăți. Există, pe lume, băieți atrași de luminițele fetelor. Când unul dintre ei va fi lângă tine și îți va șopti ceva la ureche, inima ta va exploda de fericire. Cărțile despre vampiri sunt adevărate, draga mea. Bagă-le un cuțit în inimă și fugi.

Ai grijă de corpul tău. Atâta timp cât e sănătos, nu te gândi la el ca și la o problemă. Uneori, trebuie să-ți mângâi picioarele cu mâinile și să le mulțumești că ele pot fugi. Pune-ți mâinile pe burtă și savurează cât de caldă și moale ești. Nu înceta să te minunezi de lumea pe care o ai în interior, de ceasul tău viu, care bate în interiorul tău. Așa făceam eu atunci când te purtam sub inima mea și te visam în fiecare noapte.

Te iubesc,

Mama!”

SURSĂ: The Times

loading...
loading...
loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here